News


Barokksolistene

BarokksolisteneFriday, August 23, 2019 14:56

The Alehouse Sessions

Photo credit: Marius Fiskum / Nordlysfestivalen

Barokksolistene

BarokksolisteneWednesday, August 21, 2019 18:56

Vi er blitt nominert til Kritikerprisen i kategorien musikk for "Dido og Aeneas"!

Her er begrunnelsen:

"Barokksolistenes lydhøre og intenst tilstedeværende spill og opptreden gjorde operaen plastisk og rommelig og gav musikken – helt konkret – fart og bevegelse. Helt konkret ble musikken ledende for karakterene og det øvrige ensemblet."

De andre nominerte i samme kategori er Nils Henrik Asheim for konserten "Messiaen Complete" og Sisu perkusjonsensemble for konserten "SISU: Xenakis og Grenager".

I kategorien dans er fantastiske Cina Espejord nominert for forestillingen "How Did I Get Where" som vi stod for musikken til.

Gratulerer til alle de nominerte!

Norsk kritikerlag Den Norske Opera & Ballett

Barokksolistene

BarokksolisteneFriday, August 9, 2019 12:03

Bjarte

Bodø, Norway
Tusen takk Nordland Musikkfestuke! <3
Barokksolistene

BarokksolisteneThursday, August 8, 2019 15:01

We’ve had a blast! Thank you Bodø!

Barokksolistene

BarokksolisteneWednesday, August 7, 2019 18:21

We are about to go on stage to perform Dido & Aeneas in Thomas Guthrie and Bjarte Eike's puppet version!

🇳🇴 "Bjarte Eike leder denne oppsetningen av mesterverket Dido & Aeneas. Med musikk av Henry Purcell og libretto av Nahum Tate er dette verdens eldste engelskspråklige opera som fortsatt spilles. Regien i denne nye og dramatiske oppsetningen er ved Thomas Guthrie. I tittelrollene som henholdsvis Dido & Aeneas finner vi Caitin Hulcup og Matthew Long. I tillegg møter vi Rowan Pierce i rollen som Belinda, og Thomas Guthrie som Trollkvinnen. Dukkespillere er Laura Caldow og Mikey Brett [...] Historien i denne korte operaen baserer seg på det romerske nasjonaleposet Aeneiden, skrevet av Vergil. Den trojanske prins Aeneas og Kartagos dronning Dido elsker hverandre, men sterke krefter er imot deres kjærlighet. En trollkvinne ønsker å svekke Didos makt og ødelegge byen. Hun lurer Aeneas til å forlate Kartago, og Dido blir rasende. Aeneas ombestemmer seg, men for Dido oppleves sviket for stort. Hun sender ham bort, og står igjen i fortvilelse, til tonene av Didos klage – en av operahistoriens mest hjerteskjærende arier, før hun tar livet av seg."

Caitlin Hulcup #RowanPierce Laura Caldow #MikeyBrett #MatthewLong

Barokksolistene

BarokksolisteneSunday, August 4, 2019 20:26

Podcast med vår egen Bjarte Eike! I dag ledet han publikum gjennom "Ekspedisjon Eike" feat. blant andre Barokksolistene og Vocal art og i morgen er det tid for "The Alehouse Sessions"!